warmtepompen

Een warmtepomp die bij je woning past

Wil jij je woning graag futureproof maken met een warmtepomp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een warmtepomp is een investering, maar werkt erg energiebewust en heeft geen onderhoud nodig. Op die manier betaalt de pomp zichzelf binnen enkele jaren alweer terug. Er zijn vier soorten warmtepompen die we graag even voor je op een rijtje zetten.

  Soorten warmtepompen

  Lucht-waterwarmtepomp

  Een lucht-waterwarmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht. Met die energie verwarmt de pomp vervolgens water dat via radiatoren of vloerverwarming gebruikt wordt om ruimtes te verwarmen. Ook het water voor het sanitair kan op deze manier opgewarmd worden.

  Lucht-luchtwarmtepomp

  Een lucht-luchtwarmtepomp haalt via een buitenunit met ventilator warmte uit de omgevingslucht. Via een binnenunit blaast de pomp de warme lucht in de woning. Dit proces kan ook omgedraaid worden, zodat de warmtepomp ook als airco dient.

  Hybride warmtepomp

  Een hybride warmtepomp is een kleine warmtepomp die samen met je cv-ketel werkt. Je schakelt nog niet helemaal over op hernieuwbare energie, maar gebruikt wel minimum 70% minder aardgas. De warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt warmte uit de buitenlucht om je huis mee te verwarmen.

  Geothermische warmtepomp

  Een geothermische warmtepomp haalt via een buizensysteem warmte uit de grond. De koelvloeistof in de buizen neemt de natuurlijke warmte op en gebruikt die om de woning te verwarmen en het water voor het sanitair op te warmen.

  Wil je weten welke warmtepomp het best bij je project past?

  Of wil je graag een offerte?